Jak si naplánovat skříně na míru?


Rozhodli jste se, že chcete skříň na míru? Výborně! Je to dobrý krok pro váš domov. Skříně na míru jsou pro váš dům tím pravým. Mají pro vás spoustu výhod. Od úspory místa až po zvýšení prodejní ceny domu, kdybyste se ho někdy rozhodli prodat. Pokud jste se pro tento krok rozhodli, je třeba ho pečlivě naplánovat. Jaké kroky musíte podniknout?

Naplánujte si prostor

Nejprve se musíte rozhodnout, kde vaše vestavěné skříně umístíte. Ideálním místem je ložnice nebo obývací pokoj. Uvědomte si, že skříň by měla být v místech, kde se ráno připravujete k odchodu z domu, takže i tohle berte v potaz při rozhodování o umístění.

skříně

Funkčnost

Dále zvažte, na co budete skříň využívat. Co vše v ní chcete skladovat? Pouze oblečení? A kolik oblečení asi máte? Bude jen pro vás, nebo i pro partnera? Budou v ní i boty a doplňky? To vše musíte zvážit, než se rozhodnete, jak velká skříň bude, kolik v ní bude poliček, šuplíků a jaké bude jejich rozmístění.

Vzhled

Neméně důležitou částí plánování je rozhodnout se, jaký vzhled bude mít vaše skříň. Z jakého dřeva bude? Dub, buk, jasan? A jakou barvu zvolíte? Přírodní dřevo, nebo neutrální bílou, černou, či úplně jinou barvu? Skříň by samozřejmě měla ladit k interiéru pokoje, kde bude umístěna.

skříně

Detaily

Důležité jsou také detaily. Na skříni najdete spoustu detailů, u kterých si musíte promyslet, jak budou vypadat. Například úchytky. Z jakého budou kovu a jakou budou mít barvu? Součástí vaší skříně by mělo být také zrcadlo, které vám usnadní přípravu. Zvažte také umístění osvětlení do skříně, které velmi oceníte, zejména v ranních hodinách.

Rozpočet

Kromě vzhledu skříně se ale musíte zaměřit také na další důležité věci, jako je třeba rozpočet, který si na skříň vyhradíte. Od toho se budou poté odvíjet další věci. Rozpočet a svůj návrh proberte s výrobci skříní a dospějte ke kompromisu.